10mila lähestyy

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 12. toukokuuta 2016, klo 18.05

Toukokuun alun tuloskatsaus

Virittelin toukokuun alkupuolella kisakuntoa muutamien lyhyempin kisojen avulla. Lisäksi kävin juoksemassa Santahaminassa Sandis Trail Sprint -polkujuoksukisan, joka toimi myös hyvänä treeninä 10milan aloitusosuutta varten. 10milassa meikäläiselle tuli tosiaan vastuu tuoda Nouski aloitusosuudelta hyvissä asemissa vaihtoon.

Kyrös-Rasti järjesti helatorstaina viime vuoden SM-viestimaastossa kansallisen keskimatkan. Kuumalla kelillä kroppa toimi ihan kelvollisesti ja suunnistus oli hallussa melkein koko matkan. Lopussa tosin tein harmittavasti reilun minuutin virhettä ja menetin kärkipaikan. Olin lopulta melko hyvätasoisessa miesten pääsarjassa toinen, 25sek Aleksi Leskiselle jääneenä.

Helakisat
Eheää tekemistä Hämeenkyrössä. Kuvat: Iida Savolainen

Helakisojen tulokset

Kävin juoksemassa kaksi päivää myöhemmin polkujuoksukisa Sandis Trail Sprintin, jolla oli pituutta 14km. Reitti oli ennakkospekuloinneista poiketen noin 60% tosi nopeaa kangasta tai tietä ja loput 40% könyämistä rantakalliolla. Reitti ei siis ollutkaan niin haasteellinen kun odotin, jolloin se ei suosinut suunnistajan ominaisuuksia niin paljoa.

Alotin aika lujaa ja sain 3km kohdalla jo mukavan keulan seuraaviin. Eksyin kuitenkin rantakallioilla reitiltä (aika noloa suunnistajalta) ja jouduin rynnimään takaisin letkaan. Yritin ja pääsinkin uudestaan karkuun (mikä oli virhe näin jälkikäteen sanottuna), mutta nopeilla pätkillä oli mahdoton pitää eroa suurena ja kropassakin alkoi tuntua rynnimisien johdosta väsymystä. Menin uudelle kierrokselle kärjessä, mutta Lari Takanen oli vain 3 sekuntia ja Henri Ansio 10 sekuntia perässä. Ansio puskikin meidät kiinni 9km kohdilla ja taitoimme kolmistaan matkaa 12,5km asti. Siellä pojat sitten löivät kangaspoluilla nopeamman vaihteen peliin ja jäin lopulta kolmanneksi, noin 30sek kisan voittanutta Takasta perässä. Oli kuitenki ihan hauska kisa ja harjoituksena mainio!

Sandiksen tulokset

Tämän viikon Trail Cup -osakilpailu juostiin Kaupissa ja siellä haastamaan asettuivat toissa kerran tapaan Anjalan Topi sekä uusina tulokkaina viime aikoina maastossa kovaa vetänyt Räsäsen Markus ja yö-mitalisti Parkkisen Ville. Lähettiin Topin kanssa aika kovaa ja 2 kilometrin jälkeen keskivauhti oli 3:32 min/km, mikä tuntui aika kovalta kun olimme kuitenkin vetäneet puolet matkasta Näsijärven juurakkoista rantapolkua. Topi sai kovemman hapenoton turvin 10 sekunnin eron Pirunvuorelle noustessa ja ero oli maalissa lopulta 18 sekuntia. Markus oli kolmas jääden mulle 13 sekuntia. Reitti oli vaikeampi ja vähän pidempi kuin kahden vuoden takainen Kaupin osakilpailun reitti, mutta keskivauhti oli tänä vuonna 20sek/km(!) kovempi kuin silloin.

Ensi viikolla kisataankin Trail Cupissa sitten kotimaastoissa, eli Suolijärven ympäristössä.

TrailCupKauppi

Juoksukisat tiivistetty kahteen kuvaan. Alussa kivaa, lopussa älytöntä tuskaa. Kuvat: Iida Savolainen ja Heikki Virekunnas

Trail Cupin 3. osakilpailun tulokset

10mila

Viikonloppuna juostaan kevään yksi suunnistuskauden kohokohdista, suurviesti 10mila. Nouski lähtee viestiin hyvällä joukkueella, jonka tavoitteena on parantaa viime vuoden sijaa 32.

1) 13,7km Mikko Knuuttila
2) 13,6km Eetu Savolainen
3) 12,0km Ville Parkkinen
4) 16,6km Aleksi Karppinen
5) 5,9km Vesa Taanila
6) 6,1km Juha Luoma
7) 5,9km Juho Ylinen
8) 12,8km Mihail Mamleev
9) 8,9km Tero Linnainmaa
10) 16,0km Dmitry Tsvetkov

Seuran ennakkojuttu on luettavissa täällä.

Fiilikset omaan osuuteen ovat aika hyvät. En kovin montaa kertaa ole aloittanut, mutta viime aikoina se on onnistunu ihan hyvin. Tänä vuonna aloitus on kuitenkin suurimmaksi osin valoisa, joten sekin helpottanee vähän urakkaa. Vauhti tosin tulee olemaan kovaa ja eiköhän murhamäkikin nousta ainakin kerran.Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy