Kisakausi, osa 1

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 3. toukokuuta 2016, klo 08.38

Kevätyön Viesti ja Saaristorastit

Nouskilta lähti muutama joukkue Kevätyön Viestiin (yhteislähtöjoukkuekilpailuun), jossa juostiin lopulta sijalle 7. Oma suoritus oli ihan hyvä, eikä virhettä yöllä tullut kun pari minuuttia. Muutama pidempi hajonta osui omalle kohdalle mutta tulin kelpo sijalla maaliin. Kisan jälkeen lähdimme heti ajamaan Nauvoa kohti, jotta ehdimme puolenyön lossiin. Ei ehkä optimaalisin palautumisen kannalta..

Seuraavan päivän Saaristorasteilla jalat olivat aika väsyneet edellisen päivän kisan takia. Onneksi sama ongelma oli varmaan aika monella muullakin. Suunnistus pysyi hyvässä kontrollissa, mutta kroppa ei antanut mennä kovinkana lujaa. Lisäksi muutama rastinotto meni pieleen aivan rastipisteen lähellä, kun en nähnyt piilossa ollutta lippua. Sija 12 ja eroa voittaja Fageruddiin +3:21.

saaristorastit2016

Saaristorastit.

 

Kyv: 7. sija joukkueella Mikko Knuuttila, Ville Parkkinen ja Eetu Savolainen, +4:04 Tampereen Pyrintöön

Saaristorastit: 12. sija, +03:21 Fageruddiin.

Silja-rastit

Silja-rasteilla jouduin H21EB-sarjaan, johon siirrettiin kaikki ne, joilla WRE-pisteet eivät riittäneet Huippuliigaan. Mulla oli kasassa WRE pisteet vaan kahdesta kisasta, kun neljä parasta kisaa laskettaisiin mukaan. Suoritus oli kisassa kuitenkin mallikas ja juoksin sijalle 5, jääden voittaja Fabritiuksesta +36sek.  Seurakaveri Savolainen oli 2., jäin miehelle harmittavasti 26 sekuntia!

FinnSpring

FinnSpringissä pääsin eliittisarjaan, jossa matkana oli lauantaina kunnioitettavat 16,5km. Virhettä tosin tein liikaa ja eroa kärkeen tuli jopa 11 minuuttia. Fyysisesti oli tukkoista, en tiedä oliko allergiaoireita vai mitä, mutta kropassa ei tuntunut hyvältä.

Seuraavan päivän aamulenkki oli aivan karmea. Alkuverkoissakaan en päässyt alle 6:30/km tahtia oikein millään. Juoksin Nouskin kakkosjoukkueen aloituksen, sillä pidimme 10milan aloitusosuutta varten pienimuotoiset katsastukset. Samantien kun viesti starttasi, alkoi kroppa toimia hyvin ja juoksu kulki maastossa. Olin kokoajan kärjen tuntumassa ja leimasinkin 2km ennen maalia online-rastilla kärjessä. Tein pienen virheen lopussa, mutta tulin silti toisena vaihtoon. Yllättävän hyvin meni aamun tuntemuksiin nähden...

fsviesti2016

FinnSpringin viesti

 

FinnSpring hlökohtainen: 36. Knuuttila Mikko    Ikaalisten Nouseva-Voima    1:42:51    +11:16

FinnSpring viesti:

Joukkue: 24. Ikaalisten Nouseva-Voima-2     2.26.45     +10:16   
Aloitusosuudella: 2    Ikaalisten Nouseva-Voima 2 (26)    Mikko Knuuttila    46:05    +0:05

Trail Cup

Tampereen alueella alkoi taas tuttuun tapaan Pyrinnön miesten järkkäämät Trail Cup -polkukisat. Viime vuonna koin karvaan tappion kokonaiskisassa Ari-Pekka Lassilalle ja tänä vuonna lähdin sisuuntuneena hakemaan titteliä takaisin. Paikalle Toiviossa juostaan ekaan kisaan tuli myös Topi Anjala, joten helppoa ei tullut olemaan. Kelikin oli marraskuinen: mutainen, loskainen ja raskas.

7km kisa lähti käyntiin ja pääjoukko muodostui aika nopeasti. A-P ja Topi karkas jo 30m päähän alamäkivoittoisella tiepätkällä mutta mäkisemmällä reitillä kelasin johdon kiinni ja menin keulille. Lopun alamäessä A-P vielä rynni ohi mutta vikan ylämäen päällä pääsin vielä keulille ja johto piti maaliin asti. Viime vuonna hävisin joka kisassa A-P:lle lähes minuutin, eli Jutin sanoin: eteenpäin on menty!

Trail Cupista Kestävyysurheilu.fi:ssä

trailcup2016
Trail Cupista kuvia, Kuvat: Iida Savolainen ja Heikki Virekunnas.

Loppukevään kisat

Aion käydä sekä suunnistus- että polkujuoksukisoissa toukokuun aikana, ohjelmassa on ainakin:

5.5. Helasuunnistus 6,3km, Hämeenkyrössä viime vuoden SM-viestimaastossa
7.5. Sandis Trail, 14km, Santahaminan varuskuntaalueella
10.5. Trail Cup 3. osak., 7km, Kauppi
14.5. 10mila, suht. pitkä osuus
17.5. Trail Cup 4. osak., 7km, Suolijärvi
24.5. Kangasala SK:n kansallinen, keskimatka, Ponsa
28.5. Muuratsalon keskimatka (2 kisaa, ap ja ip), keskimatkat, Muuratsalo
31.5. Trail Cup 6. osak., 6km, Niihaman maja
5.6. SM-keskimatka, Neitvuori

Kolmen K:n sääntö: Kisaamalla Kunto Koholle. Pitkiä lenkkejä tietenkään unohtamatta.


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy