Kotimainen kisakausi käyntiin

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 7. huhtikuuta 2018, klo 08.11

Kotimainen kisakausi lähti meidän osaltamme käyntiin eilen Kevätyön Viestin merkeissä. Viimevuotinen 2. sija vaihtui tänä vuonna ykkösjoukkueen osalta harmittavaan hylkäykseen, kun toiselta osuudelta tuli leimaus väärältä hajontarastilta. Itselläni päivän vire oli todella hyvä ja tulin aloitusosuudelta kärjessä vaihtoon. Parin viikon aikana viritelty rentous ja helppous alkaa vähitellen näkymään juoksussa. Kuulumisiani en ole muistanut päivittää hetkeen, joten tässä pieni katsaus talven harjoitteluun.

Etelän leirit

Tammikuussa olimme viime vuoden tapaan 3 viikon leirillä Torreviejan lämmössä pääosin juoksemassa ja jonkun verran myös suunnistamassa. Juoksu kulki leirillä hyvin ja myös suunnistustreeneissä oli paikoin tosi hyvää tekemistä. Juoksu- sekä suunnistuskilometrejä tuli hyvin ja paikat säilyivät kunnossa.

Helmikuussa suuntasimme viime vuosien tapaan juoksemaan 4-päiväisen Portugal-O-Meetingin, jossa pääkisana oli toisen päivän pitkän matkan kisa, jossa oli jaossa myös WRE-pisteitä. Se menikin hyvin ja olin kisan 11. toiseksi parhaana suomalaisena Elias Kuukan jälkeen. 10 päivän leiriltä kertyi paljon hyvää taitoharjoittelua nopeista maastoista.

POMin tulokset:

1. päivä, sija 21.

2. päivä, sija 11.

3. päivä, sija 21.

Kokonaiskisa, 8. sija, takaa-ajon 6. nopein

Hiihtoleiriä

Helmikuun lopussa suuntasin Syötteelle, jossa tuli hiihdettyä määrää viikon verran. Tavoitteena oli saada perinteisen hiihtoon helppoutta, sillä olin ilmoittautunut maaliskuulle Neljän Vuoren hiihtoon. Jyväskylässä hiihdetyssä massahiihdossa suksen luiston kanssa oli tosin ongelmia ja yläkropasta loppui puhti jo puolessa välissä. No, tulipahan ainakin kehitettyä henkistä kanttia, kun viimeiset kilometrit mentiin lähes hämärän rajamailla!

Kisakauteen valmistuminen

Kävin maaliskuun lopussa Tanskassa juoksemassa Danish Springin sprintin, keskimatkan ja pitkän matkan. Odotin itseltäni hyviä juoksuja, mutta lopulta tuloksista tuli keskinkertaisia. Vatsan kanssa oli lauantaina ja sunnuntaina hieman ongelmia, eikä fyysisesti ollut paras vire. Pitkältä matkalta tullut 12. sija olisi vielä viime vuonna lämmittänyt, mutta nyt siitä jäi hieman karvas maku, sillä parempaan olisi ollut mahdollisuuksia.

Päätin levätä kunnolla ja lähteä Nouskin pääsiäisleirille Viron Pärnuun palautuneena. Siellä saimme hyviä kovavauhtisia harjoituksia vyölle ja vire tuntui paranevan koko ajan.

Homma jatkuu viikon päästä Ankkurirasteilla, jossa samalla katsastetaan EM-kisoihin ja Opiskelijoiden MM-kisoihin. 


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy