Tilannekatsaus loppuvuodelta

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 28. joulukuuta 2017, klo 16.55

Yleensä hiljaisuus harjoituspäiväkirjan tai kuulumisten osalta tietää sitä, että kaikki ei ole mennyt putkeen. Nyt se ei tosin ole niin, on vain ollut kiireitä harjoittelun suhteen (ja ehkä hieman laiskuuttakin), eikä varsinaista kausianalyysia tai muuta vastavaa ole tullut kirjoitettua.

Kauden 2017 lopulla kävin vielä pokkaamassa SM-erikoispitkiltä pronssia ja näin ollen kausi sai mukavan lopun. Voitin kauden viimeisenä kisana 20cm lumihangessa juostun Jämin Suunnistusmaratonin, joten senkin osalta saa laittaa rastin ruutuun. Sen jälkeen pidinkin pari viikkoa lähes täyslepoa, jotta kroppa ja pää pääsivät nollaamaan tilanteen. Viisaudenhampaiden poistokin piti huolen siitä, ettei ulkoilemaan päässyt moneen päivään, vaikka mieli olisi tehnyt.

Smep2017

EP:n kärkikolmikko

Alkukausi

Tämä syksy eroaa viime vuosista siten, että Tampereellekin saatiin lumi suhteellisen aikaisin. Muutama ensimmäinen harjoitusviikko meni sulalla maalla juostessa, mutta kahden viikon lumileiriltä kotiin palattuamme, Tampereelle iski kunnon lymimyrsky, joka loi hyvän pohjan tälläkin hetkellä hyvässä kunnossa oleville laduille. Lisäksi Kaupin säilölumilatu pitää huolen, että kokoajan pääsee hiihtämään, vaikka jotkut ladut sulaisivatkin. Kävin myös elämäni ensimmäisessä mattotestissä viikon harjoittelun jälkeen. Tulokset eivät vielä mairitelleet, mutta uskon, että maaliskuun testissä saadaan jo kelpo tulokset taululle.

Marras- ja joulukuun vaihteessa olleet lumileirit Ylläksellä ja Rukalla olivat kaikin puolin hyvää tekemistä ja siellä tuli maltettua tehdä hieman vähemmän määrää kuin viime vuonna, kun nyt reissun pituus olikin normaalin yhden viikon sijaan kaksi viikkoa. Kahteen viikkon sisältyi tietysti paljon hiihtoa sekä 3 hyvää mäki-VK:ta juosten.

Myös opintojen suhteen on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä kaikki kurssit ovat käytynä ja tutkinnosta puuttuu enää diplomi-työ. Sitä ajattelin aloittaa tekemään vähitellen huhtikuussa, joten talven aikana on hyvä mahdollisuus leirittää juuri niin kuin parhaaksi näen.

Torreviejaan

Uudenvuodenpäivänä koittaakin jo lähtö kolmen viikon leirille Torreviejaan, jossa olimme viime vuonna Siikaluoman Martin ja Iidan kanssa. Tällä kertaa matkaseurueessa on Iidan lisäksi Nouskin jätkistä Eetu, Ville, Juho ja Jooseppi. Leiri on myös tällä kertaa aika juoksupainotteinen, mutta lähellä olevat huippumaastot Guardamarissa ja Coto Cuadrosissa antavat mahdollisuuden myös hyvään suunnistusharjoitteluun.

Käymme Torreviejassa juoksemassa myös kaksi katujuoksukisaa, joista toinen on tuttu viime vuodelta. Kiinnostavaa nähdä, onko sileän vauhdissa tullut parannuksia samassa suhteessa kuin esim. mäkijuoksussa, josta Ylläksen mäkivetojen perusteella on lohkaistu taas pieni siivu pois.


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy