Syyskuun SM-kisaputki

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 25. syyskuuta 2017, klo 10.17

SM-pitkä, 2.-3.9.

Kuninkuusmatka. Kauden pääkisa. Karsinnassa ykkösrastille 2 minuutin virhe mutta loppurata puhtaasti ja oman karsintaryhmän 2. sija, kulkukin oli hyvä. Finaaliin tuli siis loppupään lähtöpaikka. Alku meni hyvin, miesten pääsarjan rata oli klassista pitkän matkan suunnistusta kartanvaihtoon asti, sisältäen pari pitkää väliä ja muutaman lyhyen niiden välissä rytmittämässä suunnistusta. Kartanvaihdon jälkeen iskettiinkin Simpsiön vaikeimpaan rinteeseen ja omasta takataskusta ei löytynyt enää avaimia näihin haasteisiin. Lohdutukseksi jälkeenpäin GPS-seurannasta näki, että monella muulla tekijämiehellä oli myös haasteita samoissa rinteissä. Tavoite oli juosta hyvä juoksu ja selkesti 10-sakkiin, siihen en pystynyt ja olo oli hieman pettynyt. Tavoitteet piti siirtää loppukauden SM-kisoihin, sillä tiesin kunnon olevan kuitenkin hyvä. Loppusija SM-tuloksissa: 14.

http://www.tulospalvelu.fi/gps/2017smpitkaH21/

http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_lapua/h21/tilanne/2/0/

SM-viesti, 16.9.

Kauden 2016 SM-viestissä olimme mitalitaistossa vielä viimeisellä väliaikarastilla, mutta tiputin meidät ankkuriosuuden viime hetkillä sijalle 8. Siitä sisuuntuneena lähdimme hakemaan mitalisijaa, vaikkakin porukan kovin pitkän matkan mies, Eetu Savolainen, olikin jalkavaivojen takia sivussa. Tänä vuonna joukkue oli: minä, Vesa Taanila, Aleksi Karppinen ja Dmitry Tsvetkov.

Sm-viesti2016
Viestin palkintojenjako. Kuva: Touho Häkkinen

Koko kisan olimme mukana kärkikahinoissa ja kun Dima pääsi toisena metsään, vain 2 minuuttia Paimion Rastin Olav Lundanesia perään, tiesimme, että vähintään top4-sija oli tulossa. Taakse lähtivät kuitenkin tuoreet MM-mitalistit Olex Kratov (Koovee) ja Johan Runesson (Tampereen Pyrintö), joiden voittaminen vaati Dimalta huippupäivää. Ja sehän tuli. Dima otti kärkeä kiinni vielä yli minuutilla ja varmisti meille hopeamitalin tiukasta taistossa, jossa Koovee tuli lopulta pronssille. Hämeen herruus oli varmistettu! Loppusija siis: 2.

http://www.resultfellows.com/2017/essu/tulokset.html

SM-sprintti, 17.9.

Päätin tänä vuonna juosta elämäni ensimmäisen SM-sprintin, kun kerran viesti oli vaihteen vuoksi jo ennen sprinttiä. Tavoite oli päästä A-finaaliin, eli 50 parhaan joukkoon miesten kaikista 211 ilmoittautuneesta. Sprintti ei ole vahvin osa-alueeni, mutta A-finaaliin pääsin rimaa hipoen ja siellä loppusijaksi SM-tuloksissa tuli 36.

http://helsinginsuunnistajat.fi/sm-sprintti2017/tulos2.html#H21

SM-yö 22.-23.9.

Laihialla pidetyn SM-yön maasto oli tänä vuonna todella haastava yösuunnistukseen, sillä alueen polkuverkosto oli todella laiha. Haastavaa suunnistusta oli jo karsinnassa, jossa juoksin tarkasti suunnistaen A-finaaliin, ollen oman lohkon 4.

Smyo2017
SM-yön maalissa. Kuva: Touho Häkkinen

Finaaliin lähdin ns. "suunnistus edellä" ja annoin jalkojen vaan jauhaa alla samalla kun koitin koko ajan tehdä oikeita valintoja. Se näytti toimivan ja johdinkin suomalaisten osalta kisaa vielä 7,6km online-rastilla, siinä kohtaa vielä sekunnin edellä Suomen mestaruuden lopulta voittanutta treenikaveriani Markus Räsästä. 2 kilometria ennen maalia aloin kuitenkin hieman hätäilemään ja tekemään isoja virheitä. Mitali oli tätä ennen vielä mahdollinen, mutta suunnistuksessa jossitteli on turhankin helppoa, eikä kovin moni varmasti tehnyt tuossa maastossa puhdasta juoksua. Loppusija oli lopulta SM-tuloksissa 9., eli palkinnoille päästiin plaketin muodossa. Tyytyväinen olen siihen, että pystyin haastavassa maastossa yöllä tekemään koko matkan yksin töitä ja pääosin jopa aika hyvin. Oman sarjan juoksijoita en matkan aikana nähnyt, joten en ollut maastossa yhtään tietoinen oman vauhdin riittävyydestä.

http://www.tulospalvelu.fi/gps/2017smyoH21/

http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_smyo/h21/tilanne/2/0/

Kausi jatkuu ja karavaani kulkee. Tiedossa ainakin 25manna-seuraviesti lokakuun alussa ja viikkoa myöhemmin SM-erikoispitkän voiton puolustaminen Loimaalla. Loppukuusta vielä ehkä Blodslitet Norjassa ja sitten voikin pikkuhiljaa aloittaa lepäilemään kohti ensi kautta. Suunnitelmat ensi kaudelle ja tasonnostolle on tehty, mutta ne vaativat kunnollisen palautumisen tämän syksyn rasituksista.


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy