Kisakauden avaus Tanskassa

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 28. maaliskuuta 2017, klo 11.20

Viimeksi kun kirjoittelin tammikuussa, olin tullut juuri Espanjasta leiriltä. Tähän väliin on mahtunut kaksi kuukautta hyvää harjoittelua muutamine ulkomaan reissuineen. Helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa olimme Nouskin jätkien kanssa Portugalissa 4-päiväisissä kisoissa ja viime viikonloppuna pienemmällä porukalla Tanskassa Danish Springissä, joka toimi varsinaisena kisakauden avauksena.

Portugal-O-Meeting

Portugalissa oli taas iso nippu maailman parhaita suunnistajia ja siellä on hyvä verrata omaa tasoa heihin. Portugalin maastot olivat tänä vuonna hieman armollisemmat ja piikkupuskaa oli vain parina ekana päivänä enemmän. Viime vuoden puskahelvetissä toukkien seassa rymyäminen aiheutti sen verran paljon traumoja, että tänä vuonna puskia tuli kierreltyä liiankin paljon. Pääosin maastot olivat kuitenkin todella hyväkulkuisia ja mukavia.

Tulokset:

http://pom.pt/archive/2017/Day1MiddleResults.html

http://pom.pt/archive/2017/Day2LongResults.html

http://pom.pt/archive/2017/Day3MiddleResults.html

http://pom.pt/archive/2017/Day4LongResults.html

Tiivistelmä POMista: Eka ja vika päivä menivät hyvin, muuten liian heikosti. Taitoa ja suorituksenhallintaa on kehitettävä edelleen roimasti.

Danish Spring

24.-26.3. juostiin Tanskassa kolme WRE-kisaa: sprintti, keskimatka ja pitkä matka. Alla oli määrällisesti aika kovaa harjoittelua ja kevennetty alkuviikko ei vielä riittänyt palauttamaan kroppaa täysin. Sprintti meni enemmänkin avaavana harjoituksena ja pääkisoina olivat kaksi metsäkisaa. En ollut ennen suunnistanut Tanskassa, joten maastotyyppi oli hieman arvoitus. Suoraviivaisesti oli tarkoitus mennä, suot kuitenkin kiertäen.

Keskimatkalla lähdin maltilla liikkeelle ja halusin päästä maastoon/karttaan kiinni kunnolla. Alussa jäin hieman mutta en tehnyt suurempia virheitä, kunnes kartankäännön (jälkimmäinen linkki) alussa menin tiheiköissä sekasin, kun toisen sarjan rasti tuli vastaan siinä kohtaa, missä oletin oman rastin olevan. Tuhrasin tähän aikaa n. 2:40 ja se kasvatti lopputuloksissa eron kärkeen jopa 5 minuuttiin. Lopussa meno oli kuitenkin vahvaa.

Keskimatka, osa 1: http://kartat.iknv.fi/show_map.php?user=MikkoK&map=1159

Keskimatka, osa 2: http://kartat.iknv.fi/show_map.php?user=MikkoK&map=1160

Pitkällä matkalla tarkoitus oli pitää loppuun asti kovaa vauhtia ja minimoida virheet, tiesin, että lopputulos olisi silloin hyvä. Homma ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin niin kuin elokuvissa, vaan tein heti 1. rastilla 2,5min virheen. On yllättävän vaikea lähteä kisaamaan kovaa tämmöisen virheen jälkeen. Loppuosan radasta, joka sisälsi kokonaisuudessaan älyttömät 49 rastia, vedin suht. sujuvasti, kuitenkin välillä pieniä virheitä tehden. Sija oli lopulta virheisiin nähden siedettävä, 18.

Pitkä matka: http://kartat.iknv.fi/show_map.php?user=MikkoK&map=1163

Tulokset:

Keskimatka: http://www.danishspring.dk/wp-content/uploads/downloads/2017/03/DS-2017-Middle-results-final.html

Pitkä matka: http://www.danishspring.dk/wp-content/uploads/downloads/2017/03/DS-2017-resultater.html

Tiivistelmä Tanskan reissusta: Kroppa ei vielä kestä kisavauhtia kovin hyvin, perustaso on kuitenkin OK, suorituksiin vain pitäisi saada nollatoleranssi virheiden osalta.

Kohti Finnspringiä

Lauantaina menemme Villen kanssa juoksemaan Billnäsin keskimatkan Raaseporiin, jonka jälkeen otamme Eetun ja Aleksin kyytiin ja jatkamme kohti Viron leiriä. Nouskin huippuryhmä pääsee siis vihdoin pitkän talven jälkeen punomaan yhdessä juonia kevään viestikauteen ja hiomaan huippukuntoa kohti pääkisoja. Tiedossa on noin viikon ajan taitoharjoittelua Otepään lähimaastoissa, jonka jälkeen palaamme Suomeen juoksemaan Kevätyönviestissä.

Huhtikuun huippukuntoa on siis aloitettu hiomaan ja tarkoitus olisi olla kovassa lyönnissä 4 viikon päästä Finnspringin pitkällä matkalla.


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy