Suomen mestari

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 20. lokakuuta 2016, klo 19.17

Sunnuntaina juostiin SM-erikoispitkä Pinsiön maastoissa ja kuten Hämeenkyrössä juostuista SM-kisoista on ollut tapana, tuli mitali nytkin mukaan. Tällä kertaa tosin henkilökohtainen ja kaikkien yllätykseksi kultainen.

Kisa oli melko pitkä, 27,5km, ja meinasin mokata sen jo ykkösrastille, kun menin väärän letkan mukana liian vasemmalle. Tajusin kuitenkin korjata ja sain kelattua muut kiinni. Ennen ekaa kartanvaihtoa olin vain alle 2 minuuttia kärkeä perässä, vaikka luulin meidän letkan olevan kauempana. Senkin eron saimme kurottua jo heti toisen lenkin alussa. Salmiakkihajonnoilla kaikki muut lähtivät minua, Samia ja Ottoa lukuunottamatta eri suuntaan ja aloin miettiä, että pystynkö vetämään lenkit tarpeeksi lujaa, jottei kärki karkaa. Vedin kuitenkin salmiakkihajonnat suht. sujuvasti ja leimasin ekana niiden jälkeen. Sen jälkeen suunnistus oli sujuvaa ja vikalle kartanvaihdolle meitä olikin enää 5 miehen letka.

Vikalla lenkillä jäätiin Samin kanssa vähän ykkösrastin jälkeen Liukkosesta ja Hramovista mutta saatiin kelattua ero pian kiinni. Luulin, että tästä tulisi nyt neljän kauppa, mutta sieltä Otto ja Markus kelasivat meidän letkan kiinni, vaikka luulin meneväni ihan hyvää vauhtia. Loppu mentiin aika lailla letkassa, kunnes kolmanneksi vikalta lähtiessä osuttiinkin montun reunaan ja laskettiin alas, vaikka olin suunnitellut kiertäväni rastille montun reunaa pitkin. Hramov lähti kuulemma kiertämään, vaikka osui samalla tavalla montun reunaan ja tällä tavalla vei lopulta kisan voiton.

Meidän letka iski soramontun pohjan kautta tokavikalle rastille, jossa pääsin ylämäessä tekemäni iskun seuraksena leimaamaan ensimmäisenä. Lähdin rastilta vetämään pusikkoon elämä pelissä ja tavoite oli, etten tätä pitkää kiriä tällä kertaa häviä! Vikalle rastille pääsin 2 sekuntia Ottoo ennen ja sitten pistin kaiken peliin! Tekniikka varmaan hajosi aika pahasti mutta loppusuoran separikirin myötä onnistuin voittamaan ensimmäisen Suomen mestaruuteni, sillä Hramov laskettiin SM-kilpailun ulkopuoliseksi kisaajaksi. Hämäläisen Sami tuli pronssille, sillä Räsäsen Markus valitettavasti hylättiin väärällä emitillä juoksemisen takia...

Mitalikolmikko
Mitalikolmikko

 

Hyvältähän se tuntui saada mitali kaulaan. Nyt vain jahtaamaan SM-mitalia keskarilta tai pitkältä!

 

Tulokset

Aamulehden juttu

Kestävyysurheilu.fi:n juttu


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy