Uudet sivut ja uudet kujeet

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 26. tammikuuta 2016, klo 17.45

Tervetuloa uusille sivuilleni! Uutta harjoituskautta on nyt kerinnyt omalla kohdalla kulua 10 viikkoa ja treenit on menneet aikalailla suunnitelmien mukaan. Pientä lihasvammaa oli tammikuun alussa, mutta muuten jalat ovat olleet täysin tikissä ja kroppa on palautunut nostetuista harjoitusmääristä paremmin kuin aikaisemmin. Myös vauhdit tuntuvat kasvaneen suunnitelmien mukaan. Taitoharjoitteluakin on tehty AV-reenien ja Suunnistussimulaattorin kanssa oikein hyvin!

Marraskuu

Harjoituskausi alkoi 16.11 ja ensimmäinen viikko meni normaaliin harjoitteluun totutellessa, mutta tunteja kertyi hyvin, sillä loppuviikosta olin jo Äkäslompolossa Markuksen ja Villen kanssa hiihtelemässä. Toinen viikko meni lähes kokonaan Lapissa ja tunteja kertyi mukavasti, n. 22h.

Ylläksellä hiihto
Ylläksellä pitkää lenkkiä.

Joulukuu

Lapin jälkeen tein vielä määrällisesti yhden raskaamman viikon, jonka jälkeen palauttelin seuraavan viikon alusta. Tai niin ainakin oli tarkoitus, mutta kyllä siihenkin tuli aika raskaita harjoituksia AV-maastotestin ja Nouskin viikonloppuleirin myötä. Maastotestissä juoksin kelpo ajan 24:25, joka tosin jää Eliaksen ajasta yli minuutin.

Kirkkojärvellä taitoa
Nouskin leirillä lauantaina taitosetti.

Joulukuun kaksi viimeistä viikkoa meni myös paljon juostessa, sillä latuja ei plussakelien ja lumettomuuden takia Tampereen alueella juurikaan ollut. Kuun lopussa tunsin lähentäjälihaksessa outoa kireyttä ja juoksutreenit jäivät vähemmälle. Välipäivät menivät lähinnä palautellessa kevyitä reenejä tehden ja raketteja Ikaalisissa myyden.

Tammikuu

Tammikuussa vihdoin koitti aika lähteä Rukan hiihtoleirille, jota tuli odotettua jo pitkään! Tampereen lumitilanne oli tosiaan huono (olematon), eikä tämän takia hiihtokilsoja tullut pahemmin kotopuolella muutamaa Jämin putkessa hiihdettyä treeniä lukuunottamatta.

Vaikka pakkasta oli aika paljon, tuli reissun aikana mukavasti tunteja ja kilometrejä! Kovimmalla pakkasella tein crossarilla kovemman reenin, sillä lähentäjä ei tykännyt juoksusta. 7 vuorokauteen tuli reilut 26h harjoittelua, mikä oli niille pakkasille ihan kelvollisesti. Onneksi kovimmat pakkaset väistivät Rukan ja kylmimmillään siellä oli vain -27C!

Maisemaa Valtavaaralta
Maisemaa Valtavaaralta.

Rukalta palaamisen jälkeen Kauppiin oli ehtinyt kertyä jo suhteellisen pitkä tykkilatu, joka muodosti jo n. 3,7km lenkin. Sitä tulikin kierrettyä paljon. Onneksi hiihtoa oli hyvin alla, sillä reitti on kisalatu ja siis aika nousurikas.

Nyt jalka on jo ihan hyvä ja tässä on tullut tehtyä kovempiakin juoksulenkkejä matolla ja ulkona. Tarkoitus olisi tehdä vielä muutama kova lenkki ennen lähtöä Portugal-O-Meeting -kilpailuihin, jossa on tiukka kisarupeama tiedossa. Neljä kovaa kisaa neljään päivään tässä kohtaa harjoituskautta on aikalailla uusi ärsyke kropalle, saa nähdä miten käy!

Portugal-O-Meeting:n jälkeen talvi jatkuu kohti kevättä näillä etapeilla:

  • Hiihtoreissu Syötteelle hiihtolomalla
  • Birkebeinerrennet maaliskuussa
  • Pidempi Ruotsin leiri maaliskuun lopussa

Sitten alkaakin jo kisakausi ja miehen pitäisi olla vähitellen kunnossa!


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy