Heinäkuun helmet ja Night Hawk

Kirjoittanut Mikko Knuuttila 18. elokuuta 2016, klo 17.52

MM-katsastusten jälkeen oli tarkoitus keskittyä heinä- ja elokuun ajan perusharjoitteluun ja aerobisen pohjan kasvattamiseen. Syyskuulle on ollut tarkoitus rakentaa hyvää kulkua ja tällä hetkellä tilanne näyttää ihan hyvältä.

Koli

Heinäkuun alkupuolella kävimme leirillä Kolilla maailmanmestari Dima Tsvetkovin vieraana. Siellä tuli tehtyä paljon hyviä suunnistusreenejä ja pitkähköjä polkulenkkejä kansallispuiston puolella. Maastoista ainakin Juuan helmet Juuanvaara ja Tahkovaara ihastuttivat, lisäksi tuli kohdattua pari vähemmän tuttua maastotyyppiä.

Koli
Maisemat oli Kolin päältä 5/5 ja niitä katsellessa mieli lepäs.

 

Tuntuu, että itselle sopii suunnistusharjoittelussa tällaiset lyhyet leiritykset, jolloin tulee monta reeniä kartan kanssa lyhyeen aikaan, minkä jälkeen antaa pään ja kropan palautua muun harjoittelun avulla. Moni suunnistaa lähes päivittäin  ja suunnistuskertoja kertyy paljon enemmän, mutta mulle siitä ei tunnu aiheutuvan kuin pään väsymistä ja osa reeneistä menee sen takia väkisinkin pieleen.

O-Ringen

Kesäsuunnitelmiin sopi oikein mainiosti yksi rastiviikko ja varasimme jo viime vuonna paikat Nouskin majoituksesta sekä ilmoittauduimme kisoihin. Kisat juostiin Sälenin huikeissa tunturimaastoissa Ruotsissa. En tuttuun tapaan päässyt surkeiden World Ranking -pisteideni takia H21E1-sarjaan, vaan olin varapaikalla ja lopulta jouduin juoksemaan H21E2 sarjassa.

No, kisat luistivat kuitenkin melko hyvin ja juoksin rastiviikon etapeilla sijoille 3., 4., 58., 1., 21., sekä kokonaiskisassa sijalle 2., loppukirissä Sorviston Juhalle hävinneenä. Suunnistus sujui pitkillä matkoilla melko hyvin (vikan päivän takaa-ajoa lukuunottamatta, missä hermoilin aivan liikaa) ja tuntui, että sain 1:15000-kartasta hyvän otteen sekä kroppa toimi mainiosti.

ORingen
Häviäjä ja voittaja. Maastot 5/5.

 

Night hawk

Päätin heinäkuussa, että änkeän poikien mukaan Norjan reissuun katsomaan paikallisen "suurviestin" tunnelmaa. Saatiin vahva joukkue kasaan, joten odotukset hyvistä sijoista olivat realistisia. Kaaduin tosin kisaviikon keskiviikkona lenkillä ja löin polveni, mikä aiheutti vähän epävarmuutta kisaa ajatellen. Pientä jännitystä meidän reissuun aiheutti myös se, että Norwegian jätti mun, Veskun ja Karppisen matkalaukut Helsinkiin ja ne saapuivat perille vasta lauantaiaamuna.

Yömiehet joutuivat siis lainailemaan ja ostamaan illan kisakamat muilta, mutta onneksi TuMen porukalla oli antaa pari lamppua lainaan Vesalle ja Aleksille. Yöosuuksilla Vesalle ja Aleksille kuitenkin tuli hieman virhettä, kun taas Ville ja Eetu antoivat nausterin puhutella ja tulivat osuuksiltaan hyvin. Yöosuuksien jälkeen olimme sijalla 5., 12min kärjessä olevaa Nydalens SK:ta perässä. Halden SK ja Södertälje Nykvarn Orienteering ottivat ennakkosuosikkeina väärien leimauksien johdosta hylsyt ja näin ollen meidänkin osakkeet paranivat.

Päiväosuuksilla Aleksi, Ville ja Olli-Markus tekivät hyvää työtä sijoitusta nostaen ja pääsin 2. sijalla metsään, kuitenkin yli 10min kärkeä perässä. Tein suhteellisen varman juoksun ja tulin toisena maaliin. Mukava tunne juosta ankkurina hyvillä sijoilla, vaikka Night Hawk ei toki saanut kerättyä niin suurta joukkoa huipputiimejä mukaan kuin odotettiin. Tunnelma tapahtumassa oli kylläkin mahtava ja toivottavasti Suomesta saataisiin jatkossa enemmän kovia joukkueita mukaan!

NightHawk
Kaippa sitä saa vähän tuulettaa jos kerrankin on jollain tapaa aihetta.

 

Sunnuntain WRE-keskarin jätin väliin kun polvi tuli araksi viestistä. No, sainpahan luettua loppuun reissun alussa aloittamani Sir Alex Fergusonin omaelämäkerran. Hieno mies.

Hommat jatkuu perusharjoittelulla ja kisakuntoa aletaan nostamaan loppukuusta parin täsmäreenin ja eGamesin keskarin myötä. SM-pitkät 3.-4.9. on ympyröity kalenterissa aika paksulla kynällä.

 


Menossa mukana


Nouski

A. Lamminmäki Oy

Kaukomaalaus Oy

Ocio Oy